Almanyada Üniversite Okumak

Kişisel Araştırma ve Deneyimlerim

Münih Teknik Üniversitesi


TUM

Almanya’nın en ünlü teknik üniversitesi. Herkesin girmek için can attığı ancak asıl zorluğun kabulden sonra başladığı okul. Öğrenci profili olarak tüm dünyadan, değişik kültürlerden farklı bakış açılarına sahip ama kesinlikle çok zeki insanlar ile karşılaşacağınız kesindir.

TUM Almanya’nın en zor okullarından biridir

Okul zorluğu ile ün yapmıştır. Daha ilk günden gözünüzün korkması kaçınılmaz. Her zaman yapılacak çok fazla şey ve bunları yapmak için çok az zamanınız olacak. Ödevleriniz zorlu ve sınavlar tepenizde sallanan giyotin gibi olacak. Ancak bununla başa çıkmayı öğrenmek sizi daha verimli ve etkin yapacaktır. Belki de işverenler o nedenle okulu en beğendikleri mezunlar listesinde zirveye koyuyorlar. (Bkz. Almanya’nın en iyi 17 üniversitesi 2023)

© Andreas Heddergott / TUM

TUM’daki tüm fakülteler en güncel ve birinci sınıf araştırmalarla ilgileniyorlar ve genellikle derslerde araştırma bulguları tartışılıyormuş. Bu şekilde, alanınızdaki en son ve en yeni bulgulardan haberdar olur, en yeni trendlerin farkına varırsınız. Ayrıca öğrencilerin kendi programlarının dışında ilgilerini çeken derslerden almaları da teşvik ediliyormuş. Aynı zamanda okul Münih’in diğer büyük üniversitesi Ludwig-Maximilians Üniversitesi ( Bkz. LMU ) ile sıkı işbirliği içerisinde.

Böyle araştırma yoğun bir okulda yoğunluktan dolayı profesörlerle ders dışında bilgi alış verişi pek mümkün olmayabiliyor. Ancak derslerin ve içeriklerin çok kaliteli olduğu tüm öğrencilerce beyan edilen ve mezunların kalitesi ile doğrulanan bir gerçek. Okulun zorluk konusundaki ünü mezunların işverenler tarafından en zorlu işlerde TUM mezunlarına güvenmelerini sağlıyor.

TUM sizi alçak gönüllü yapacaktır.

TUM’a girmeyi başarırsanız, büyük olasılıkla önceki lise ya da üniversitenizdeki en zeki öğrencilerden birisinizdir . Yani yanınızda bir dolu ego götürüyor olabilirsiniz. Ancak TUM’a girer girmez, çevrenizdeki çoğu insanın sizden çok daha zeki olduğunu anlayacaksınız. Bu sizi ister istemez alçakgönüllü yapacaktır. 

Her şeye rağmen TUM’daki göz korkutucu bu eğitim savaşından sağ çıkmanız gerekiyor ve bu, konfor alanınızdan çıkıp sınırlarınızı zorlamanız anlamına geliyor. Burada gerçek sınırlarınızın ve algılanan sınırlarınızın aslında aynı olmadığını fark edeceksiniz. Sadece paha biçilmez bu deneyimi yaşamak için bile orada okumak isterdim.


Okul pek çok ünlü isimle bağlantılı

İlk kurulduğu yıllarda Ingolstadt’a bağlı bir teknik kolej olan okul 1868’de Kral II. Ludwig tarafından Münih’te bağımsız “Münih Politeknik Okulu” olarak kurulmuş. Okul 1877/78 akademik yılından bu yana da resmi olarak “Münih Teknik Üniversitesi” olarak isimlendirilmektedir. Bavyera eyaletindeki tek teknik üniversitedir. Araştırma ve öğretim alanındaki başarılarıyla teknoloji tarihinde yer edinmiş birçok seçkin profesör Münih Teknik Üniversitesi’nde çalışmış, ve buradan birçok önemli bilim adamı ve mühendis çıkmıştır. 

Karl Max von Bauernfeind, Rudolf Diesel, Claude Dornier, Ernst Otto Fischer, August Föppl, Robert Huber, Carl von Linde, Heinz Maier-Leibnitz, Rudolf Mößbauer, Wilhelm Messerschmitt, Wilhelm Nusselt, Hans Piloty, Friedrich von Thiersch, Franz von gibi isimler Soxhlet, Heinrich Wieland gibi isimler TUM ile çok yakından bağlantılı.


Bazı Kampüsler şehrin dışındadır

Münih Teknik Üniversitesinin ana kampüsü şehrin tam merkezinde Königsplatz’ın hemen yanında yer alır ancak üniversitenin modern kampüsleri şehrin dışındadır. Ancak şehir merkezine ulaşım yarım saat civarındadır. Seçtiğiniz bölümün hangi kampüste olduğunu araştırmalısınız. Bu sizin yoğunlukla zaman geçireceğiniz nokta olması, konaklama imkanlarının araştırlması açısından da önemlidir. Münih’in pahalı bir şehir olduğundan bahsetmiştim. ( Münih de Okumak yazımı da okuyun ). Bu nedenle iyi planlama gerekir.


SAYILARLA TUM

Kuruluş tarihi1868
Toplam Öğrenci Sayısı44.281
Dönem katkısı ( Toplu taşıma bileti kısmen dahil ) 147,00 €
Öğrenim ÜcretiÜcretsiz
Kaynak CHE – Ranking

MÜNİH TEKNİK ÜNİVERSİTESİNE NASIL BAŞVURACAKSINIZ ?

Münih Teknik Üniversitesine başvuru için önce uni-assist üzerinden VPD başvurusunda bulunmalısınız( Bkz. Uni-Assist’e Başvuru ) Başvuru için HZB gereklidir ( Bkz HZB Nedir? ). Sonrasında başvurular okulun portalinden yapılıyor.

Münih Teknik Üniversitesi başvuru tarihleri:

  • Kış dönemi: 01 Haziran – 15 Temmuz
  • Yaz dönemi: 1 Aralık – 15 Ocak

Lisans kursları Almanca verildiğinden eğitime kabul için Almanca C1 yeterliliği sağlamanız gerekiyor. Üniversitenin bir dil Hazırlık Okulu yok. Şartlı kabul mümkün değil. Başvuru sırasında kadar aşağıdaki sertifikalar ile dil yeterliliğinizi kanıtlamalısınız.

DSH-II

TestDAF ( 4,4,4,4)

Telc C1 Hohschule

Yüksek lisans dersleri için İngilizce olan programlarda IELTS 6.5 yeterli olacaktır.

Daha fazla bilgi için üniversitenin ilgili sayfasını kontrol edin.


Umarım faydalı olmuştur. Sorularınız için bana recep[at]recepdayi.com.tr mail adresinden, sosyal medya üzerinden ulaşabilirsiniz. Aşağıdaki yorum bölümünden yorum yapmayı unutmayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir